road safety, personal safety, riding a motorcycle in the philippines
Grote reizen

Reizen: Foto’s van Samar & Leyte


Samar en Leyte zijn provincies waar niet heel veel toeristen heen gaan in de Filipijnen. Ze zijn berucht om hun stormen, armoede, matige infrastructuur en beroemd om hun eindeloze jungle en kleine dorpen.

Als Samar en Leyte aan iets geen gebrek hebben is het water, wat bij wijze van spreken bijna over de randen heen klotst door de stijgende zeespiegel, Maar ook zoetwater, honderden meren en stroompjes tot ver diep in de jungle, en dat dus: jungle. Dichtbeboste gebieden, bijna ondoordringbaar. Het landshap is een prettige variate van eindeloze vers groene rijstvelden tot hoog vulkaangebergte bedekt met dikke vegetatie, behalve op die paar na die nog actief zijn.

De Pan Filipino Highway loopt door Samar en Leyte helemaal van Manilla naar het zuiden om goederen en mensen te transporten naar Mindanao. Samar en Leyte zijn onderling verbonden door de beroemde San Juanico brug.

Ik verzamelde de 12 meest authentieke foto’s van mijn reis door deze 2 provincies van de Filipijnse republiek. Zo kun je zelf ervaren of dit gebied de moeite waard is om te bezoeken. Ik vind van wel, maar ja, wie ben ik, hou je meer van toerisme dan is dit niet het gebied waar jij naar toe moet, hou je ervan op je reizen het echte land in al zijn rauwe puurheid te ontmoeten, dan zijn Samar en Leyte een must go!

Als je op de foto’s klikt vergroten ze uit.

Wil je ook video’s zien van Samar en Leyte en mijn motortocht door dat gebied?

Ik reed vaak met een camera op de motor, dus ik heb unieke beelden van bijvoorbeeld de uitbraak van de vulkaan Mount Mayon bij Legazpi,   Klik op deze link en bekijk alle videos uit Samar en Leyte

error: Sorry!!