Micro Wonen

Kleine woning, minder spullen

Het grote voordeel van een micro woning is dat je weinig nodig hebt om het in te richten. En als je helemaal opnieuw begint je dus ook heel weinig hoeft te kopen. 

Ik richt een micro woning in in Merida, Yucatan, Mexico. Ergens in het geografisch midden van de stad in een kleine fraccionamiento, op 5 minuten motorrijden van het oude centrum staat een appartementengebouw waarin ik woon. Midden tussen de Mexicanen. Geen buitenlander te zien.

Het heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 40 vierkante meter, en het is verreweg het grootste micro huis wat ik ooit huurde. Het is niet. zoals alle anderen gemeubileerd, dus voor het eerst in mijn geëmigreerde jaren koop ik zelf meubels. Op Facebook gaf die mededeling gelijk de vraag wat ik met die meubels doe als ik weer verder trek. Weet je? Ik heb geen flauw idee. Ik zie wel.

Ik richt dit appartement in voor omgerekend ongeveer 1600 Euro.

De kosten van levensonderhoud, dat willen mensen altijd weten, is het duur daarzo? Ik richt dit huis in voor ongeveer 1600 euro. Dat is deels omdat meubels hier goedkoop zijn, mits je bij bepaalde winkels winkelt, en het appartement dus best klein is. Er stond een bedbodem met een nieuw matras, en 1 of andere vage eethoek, waarvan ik nog niet zeker weet of ik die wil houden, een vreemde metalen stellingkast met hanggedeelte, wat ook wel voldoet voor nu,  en er was en kleine koelkast.

Ik kocht voor de inrichting

  • een koelkast met een apart vriesvak
  • een bank (een tweezitter)
  • 1 klein salontafeltje
  • 3 lage (boeken)kasten voor keukenspullen
  • 2 nachtkastjes
  • 2 schemerlampen
  • 1 badkamerkastje

En verder nog alle frutsels zoals pannen (voor inductie), waterkoker, serviesgoed, linnengoed, bestek, wasteiltje, stoffer en blik en ga zo maar door, alles wat je als startende huizenbezitter nodig hebt.

En er zal in de toekomst nog wel wat bijgekocht gaan worden, maar eerst is dit het, en daarmee is ook de ruimte gevuld. (Lees ook: Micro Wonen, Ik ben er goed in geworden)

Micro wonen voor mij is vooral minimalistisch wonen, ooit verzoop ik in de spullen, echt, ik had zoveel. Toen ik nog in Nederland woonde in een klein stadshuisje, had ik een zolder die uit zijn voegen barstte. EN nu? Ik heb sinds mijn vertrek uit Nederland in 2015 nog nooit zoveel spullen in mijn bezit gehad als nu. Normaal past alles wat ik bezit op de motor, dat pst nu niet meer. Maar nog steeds is hetgeen wat ik bezit minimaal. Simpelweg voor 3 redenen:

  1. ik weet niet of ik hier wel blijf wonen
  2. budgettair gezien kan ik me niet heel veel meer veroorloven
  3. ik heb geleerd dat het hebben van veel spullen niet belangrijk is voor een fijn leven, sterker nog, ik durf te beweren dat je met minder spullen gelukkiger bent.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!