Op Pad

Op pad, Campeche, Mexico

Op de kop af drie uur rijden vanaf mijn huis ligt de stad Campeche. Ik bezocht hem al meerdere malen omdat het er vreselijk gezellig is in het oude centrum. Maar ook buiten de stadsmuren in het moderne centrum is veel te zien. En het is heerlijk flaneren over de boulevard.

Het leuke van Campeche is dat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Cancun of Merida waar ik nu woon, een compacte stad is. Je kunt alles lopend af en binnen een dag heb je de hele stad wel gezien, dan rest je nog de bestemmingen wat verder weg of die activiteiten die alleen in de avonden zijn.

Het oude historische centrum met zijn leuke kerk en prachtig onderhouden gekleurde stadscentrum laat je Mexico zien zoals je het hoopt te vinden: kleurrijke, schoon, heel en divers. Lekker eten op straat op 1 van de vele terrasjes, duiven voeren in het park en ondertussen beklim je ergens de stadsmuur voor een prachtig overzicht over de nieuwe en oude stad.

Veel gebouwen en attracties zijn gratis toegankelijk en de stad is eigenlijk Mexico in het klein. Je ziet er het echte Mexico rondom de Mercado Publico, en in de moderne Shopping Mall, en je ziet het Mexico wat je hebt ontdekt op Google Images met die leuke straatjes met oude Spaanse huizen en vrolijke kleuren. En natuurlijk de kerken, er zijn er genoeg.

Campeche is een stad voor liefhebbers van architectuur en historie. Van lekker eten en onthaasten. Een stad voor levensgenieters dus.

Als je bijvoorbeeld de goed aangegeven piratenwandeling maakt loop je helemaal om de oude stad heen en leer je alles over de verdedigingswerken van de stad en zijn geschiedenis. Als je iets verder buiten de stad reist heb je zowel in het oosten als in het westen nog twee oude forten die je kunt bekijken.

En voor de mensen die liever het moderne Mexico leren kennen is er het overdekte winkelcentrum aan het einde van de boulevard met een keur aan Amerikaanse restaurants. Altijd fijn als je niet zo’n fan bent van taco’s.

Vergeet niet om in de avonden te kijken naar het prachtige watershow op de boulevard. Beetje oubollig, maar alleen al van het lied waarop de waterstralen dansen in het veel kleurige licht wordt je helemaal vrolijk.

Voor mij is Campeche de stad waar ik lekker over het water staar, en een hapje eet op de Mercado Publico, en 1 van de vele kerken inloop of een museum bekijk. En soms ook niet, dan koop ik gewoon wat drinken bij OXXO en zit ik in het park en kijk naar de mensen.

Ik heb wat foto’s van mijn bezoek aan Campeche voor jou onder dit artikel gezet, als je op een foto klikt vergroot hij. Je kunt deze foto’s, en nog meer afbeeldingen van de stad ook bekijken op mijn andere website (klik) waar ik ook wat tips geef over bezienswaardigheden in de stad die je gezien moet hebben. En…..waar je lekker kunt eten!

Wil jij leuke en veilige en vooral gratis routes downloaden voor je rondreis door Mexico? Ga dan naar de Website MotoTravel (klik) 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *