Op Pad,  Wonen in Mexico

Quinta Montes Molina, Merida, Yucatan Mexico

In de rubriek “Op Pad” deel ik foto’s van mijn uitstapjes, en ik schrijf er wat bij. Informatie die voor jou interessant kan zijn bijvoorbeeld, of mijn ervaring, waar je wellicht geen ene moer aan hebt, maar dan weet je het maar. Het zijn reisjes te voet of op de motor en soms met het openbaar vervoer. 

Vandaag te voet. Op pad in Merida, Yucatan, Mexico. Ik wandel over de Paseo Montejo, een grote luxe straat die 1 van de belangrijkste verkeersaders is van Merida hij rijgt alle stadsdelen zo’n beetje aan elkaar als het snoer van een ketting. Links en rechts van deze bomenrijke prachtige straat vol majestueuze villa’s strekt de stad zich uit.

Je kunt er heerlijk wandelen en je vergapen aan “het grote geld” en aan “vroeger”, die tijd dat de lucht nog schoon en seks nog vies was zeg maar.

Een aantal van die villa’s kun je bezichtigen, omdat ze ingericht zijn als museum of een deel van het huis open hebben gesteld voor publiek, veel van die villa’s kun je huren als trouwlocatie of voor andere gedenkwaardige feestjes die je stijlvol wilt vieren. En heel soms is er een restaurant gevestigd in zo’n prachtige villa en kun je onder het genot van een bord met weinig eten voor veel geld genieten van de prachtig entourage.

Ik bezocht de Quinta Montes Molina.

Het huis stamt uit 1902, en is geheel gereestaureert, de meubels en ingericht stijlkamers zijn echter niet allemala authentiek maar een bijeengeraapte bonte verzameling van inrichtinggen van verschillende villas en herenhuizen uit Merida en diezelfde tijd. Het is stijlvol bij elkaar gezet om de bezoeker een indruk te geven van de pracht en praal van het leven in 1900. En via de achtertuin, wordt je netjes door bewaking begeleidt naar de personeelsingang en daal je af in de sobere vertrekken van het personeel. Heel veel personeel lees je op de bordjes die overal staan, die in grote dankbaarheid en met liefde voor perfectie hun taken uitvoerden.

Alle kamers hebben een korte uitleg over de bewoner van die kamer en waarom de kamer is ingericht zoals hij is, en dat geeft jou als bezoeker het gevoel dat je op een bijna intieme wijze meekijkt in het leven van vroeger. De informatie is in het Engels en Spaans beschikbaar.

Denk niet dat je veel Mexicaanse meubels ziet, want in die tijd was het een vreselijk trendy ding om Europese meubels in je huis te zetten, dus als je je afsluit voor het Spaans om je heen waan je je in een herenhuis in bijvoorbeeld Frankrijk of een slot in Oostenrijk. Wat je wel terug ziet is de Mexicaanse smaak voor overdaad en kleur.

Als je op de afbeelding klikt zie je een groter formaat.

 

De entreeprijs

120 pesos per persoon*. Er is een korting voor locale bevolking met een studenten of senioren pas of een INE of bewoners kaart van de staat Yucatan

Openingstijden

dagelijks tussen 10 am en 6 pm volgens Google Maps, maar aan de deur werd mij verteld 5 pn. misschien omdat er die dag een feestje was, of dat is de tijd dat de laatste bezoeker naar binnen mag.

Het adres 

Quinta Montes Molina, P.º de Montejo 469, Zona Paseo Montejo, Centro, 97000 Mérida, Yuc.

De website

www.laquintamm.com

Extra informatie

Je mag foto’s maken zonder flits, er is een museumwinkeltje met souvenirs waar je doorheen loopt richting de uitgang nadat je de personeelsverblijven hebt bekeken, en je hele museumbezoek duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van jouw kijktijd en de drukte.

 

 

*prijspeil augustus 2023

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!