Dagboek van een zwerfziel

Down the Rabbit Hole

Op Facebook schrijf ik: ik ben er een paar dagen niet want ik moet internet regelen. En nee, ik heb geen sociale media op mijn telefoon. Want ik ben een privacy wappie. 

Ik krijg gelijk de tip dat ik kan hotspotten met mijn telefoon, en ik denk: Dat weet ik als digitale nomade als geen ander. Maar misschien wil ik wel even geen sociale media, en even een break van het internet. Ont-werelden, de-digitaliseren, geef het een naam. Een soort digitaal vasten.

Ik zag de TV serie Rabbit Hole, en ik ben geschrokken van hoe al dat data verzamelen werkt en hoe het tegen me gebruikt kan worden. Word ik, als ergens iemand alle data koppelt ook uitgefilterd als negatief of depressief? En krijg ik dan ook gedoseerde media te zien waardoor ik over het randje kieper en misschien wel zelfmoord pleeg?

Het schijnt mogelijk te zijn. En diep in je hart weet je wel dat Facebook elke klik opvreet en interpreteert, maar je gaat er toch nog steeds een beetje van uit dat Google het beste met je voor heeft op basis van je internet gedrag. Ook al weet je wel beter.

Want wat er met die data gebeurd is allemaal een beetje schimmig voor ons leken. Maar de serie Rabbit Hole liet het haarfijn zien wat de kracht is van al die data. Dat hele groepen mensen niet alleen maar advertenties kunnen krijgen op basis van klikgedrag maar ook nieuwsberichten en een hele persoonlijke Timeline in hun sociale media die zo gestuurd is dat ze denken dat de wereld vergaat, of dat zij nutteloze wezens zijn. Want, mijn God wat zijn we beïnvloedbaar door dat beeldscherm. En dus kwetsbaar.

En hoe super handig is dat voor mensen die vinden dat ze de wereldbevolking moeten terugdringen omdat onze voorraden opraken?

Het is logisch natuurlijk, als je als superrijke machtswellusteling zo gewend bent dat je alles krijgt wat je hebben wilt, dan wil je ook een schone, onder-bevolkte aarde met genoeg energie, genoeg frisse lucht, dan wil je jouw Utopia. En je hebt genoeg geld om het te realiseren, en het domme klapvee klikt er lustig op los en verzamelt voor jou de perfecte manier om het te realiseren.

Moet je je indenken dat al die rijke mensen naar elkaar toevliegen voor een danktank momentje en dan zegt de 1, maar we hebben nog steeds niet genoeg data en de AI weet nog niet genoeg van de individuele mens om dit programma goed te runnen. En dan zegt de ander: dan creëren we toch chaos, dan maken we het zo dat de wereld ziek wordt en dan hebben we alle aandacht. Niks geen aandacht meer voor brood en spelen, maar aandacht voor hun eigen leven en het gevaar wat ze lopen.

Applaus klinkt in de ruimte, woorden als “Geniaal” en “Niet van deze tijd” klinken en iedereen lacht zich de ballen uit zijn broek. En tada!!! We hebben ene pandemie, (en geloof me, ik heb rondgereden door gebieden waar mensen nog nooit of amper van COVID hadden gehoord) en dan vooral in de dichtbevolkte gebieden jagen we de angst aan.  Oh ja, zegt een ander en dan vestigen we de nep-aandacht op het foute vaccin, en dan krijgen we verdeeldheid en dat maakt de mens nog onzekerder en niemand heeft door dat hij onze dataverzameling voedt, locatiegebonden apps, gezondheidsregistraties, grenscontroles terug………we hebben een plan!

Ja maar, wacht even, zegt de realist van de groep: hoe lang moet dat duren dan? Want dat hou je niet eeuwig vast.

We gebruiken een echt virus man, we hebben er 1 op de plank in China ergens, (Oh,  geven we die de schuld, Vleermuis of die vismarkt daarzo) en dat laten we doorleven, zodat we heb keer op keer kunnen inzetten, even van standje waakvlam af. En ik gok dat 3 jaar lang pieken wel genoeg is.

En drie jaar it is! Hupla…….actie!

Haal jij even een koelboxje met vaccins dan enten wij ons vast in.

Door middel van massa manipulatie kun je zoveel bereiken.

Je speelt in op de meest regerende emotie “Angst” een emotie die na COVID nooit meer hetzelfde zal zijn en die onze hele maatschappij heeft gedomineerd voor precies genoeg maanden dan we eigenlijk al matig angstig worden als het hard regent, want o,o, o, het klimaat verandert zo erg dat je daar dood van kunt gaan.

IK heb geen sociale media op mijn telefoon, gewoon omdat ik ook rust wil en niet eens zo erg vanwege privacy redenen, maar dat is wel een goede tweede. Hoewel ik me prima realiseer dat Google toch wel alles weet, want maps, en Fabcebook meeleest want Whatsapp…….en mijn laptop en de accounts, en dan is er nog de GPS voor de motor.

Meneer Zuckerberg weet precies wie ik ben en wat ik doe, en dat weet de meneer van Google ook, whoever hij is. 

Ik ga vandaag verhuizen, en ik heb even geen internet, ik denk zelfs dat dit “even” langer gaat duren dan ik zelf kan overzien. Want ik heb nog geen huurcontract, en dat heb ik nodig om het aan te vragen, maar de notaris heeft 3 weken (!) nodig om daar een stempeltje op te zetten………drie weken………..

Heb je wel internet? The Rabbit Hole, ik kan hem aanbevelen.

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!