Gele achtergrond, drie antieke sleutels
Dagboek van een zwerfziel

Sleutelen aan mijn toekomst

Ik sleutel nog steeds aan mijn websites. Google heeft besloten dat ik in de zoekresultaten best een eindje naar beneden kan met mijn bedrijfswebsite, en aangezien ik nogal wat mensen heb die mijn beroep zien als makkelijk geld verdienen schieten de emigratie coaches en Emigratie websites als paddenstoelen uit de grond. Sommigen wonen zelfs gewoon in Nederland en teren op een eenmalige ervaring van jaren terug als expat. 

Maar alle bitterheid terzijde, aan mij nu de schone taak de AI ervan te overtuigen dat ik niet naar beneden moet in de ranking maar juist omhoog. Dus ik sleutel me suf aan de website en daarmee aan mijn toekomst. Met soms het diepe verlangen naar wat meer bestaanszekerheid zodat ik al dit soort geneuzel aan de kant kan gooien en op mijn lauweren kan gaan rusten. Passief inkomen klinkt leuk, maar het is zelden echt passief, zelfs als je huizen verhuurd of beleggingen doet met je af en toe ff langs om te kijken of het nog wel goed gaat. Zo ook met een webshop en met de verkoop van digitale producten.

En passief inkomen is heel vaak een inkomen met een onzeker randje. Want de factoren die het passief maken kunnen zomaar veranderen. Dat blijkt wel in mijn leven. Ik maak momenteel weken van bijna 30 uur joh, om het allemaal weer een beetje op te frissen, te moderniseren, herschrijven, en her-publiceren, maar ook op de achtergrond, Google is niet snel tevreden, en als je Google tevreden hebt vind Bing er ook nog wat van en die twee zitten niet altijd op 1 lijn zo bleek gisteren wel toen ik bij Bing Webmastertools de mededeling kreeg dat Google iets wel leuk en nuttig kan vinden maar dat Bing daar anders over denkt. Dus weer aan de slag, op zoek naar de gulden middenweg.

Deze website is een hobby projectje, het is een website met een identiteitscrisis en dat was het altijd al een beetje sinds ik hem overnam van mijn zoon. Eigenlijk draaide hij goed op basis van een stuk of 10 Engelse artikelen met niet eens zulke florissante titels, en ik heb van de week besloten al die veel bezochte pagina’s aan te melden voor verwijdering en alle Engelse posts weggegooid. En nu zijn zowel Bing als Google helemaal de weg kwijt. Want wat wil ik nu met die website?

Nu als ik dat zelf wist…….hobbyprojectje zeg maar. En meer zal het niet worden. Dus deze website is minder belangrijk voor de toekomst. Het sleutelen is vooral aan de Emigratie Website. Daar zit toekomst in zeg maar.

Toch, dat gemengde gevoel dat ik er liever mee stop moet ergens doorschemeren gok ik zomaar. Het enthousiasme is weg. En ik merk dat ik steeds vaker wegloop van het internet omdat ik internet moe ben.
Maar ik heb ook een forse discipline, dat is echt 1 van de kernkwaliteiten voor dit nomadische leven en het online geld verdienen ding. Want anders overleef je het niet en zit je in no time drie hoog achter de geraniums in Nederland te verpieteren.

Dus doorzetten, ik zal de strijd met Google niet meer winnen, daarvoor is de concurrentie te groot. Het marktaandeel wat ik ooit had moet nu gedeeld worden met (na mijn telling van gisteren) zeker 5 andere websites en 3 Emigratie Coaches. En dat is alleen het emigratie stukje, het Mexico verhaal deel ik met tientallen, ik tel niet eens meer. Triest is wel dat veel mijn tekst en zelfs mijn producten gebruiken alsof ze ze zelf uitgevonden en geschreven hebben. En dat doet best wel een beetje pijn als ik eerlijk ben.

Anyway, ik timmer nog aan de weg, sleutel aan mijn toekomst, maar denk ook na over een andere invulling van die toekomst. Want als dit niet meer passief is, wil ik misschien wel wat anders doen. Iets buiten het internet om, of met het internet als tweede viool en niet meer als belangrijkste inkomstenbron.

Online geld verdienen, veel mensen denken dat dat makkelijk is, omdat het zo gebracht word door al die TikTokkers en influencers, en misschien heb ik dat ook wel een beetje door laten schemeren in de trots die ik voelde over mijn succes. Maar het echte werken, anders dan leuke dansjes doen voor starend publiek. Het is veel ingewikkelder en kost veel meer doorzettingsvermogen, vaardigheden en kennis van het internet dan hoe je een filmpje upload.

Hier zit ik, dik in de 60, nog van alles te leren over AI, AISEO, API, CMS, indexering, crawlers, NoIndex, Robottext, INDEXNOW en dat soort kreten. Wat pas ik wel toe, waar pas ik wel in, wat laat ik links liggen en waar span ik me voor in en wat is de invloed cq. opbrengst van al die tijd die ik erin stop? Een hoop wist ik al, maar er is zoveel verandert door de AI……

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!