Dagboek van een zwerfziel

In Nederland ben je als bejaarde momenteel te duur

Met een demissionair kabinet wat nog stuiptrekkend een zooitje bezuinigingen in de gezondheidszorg en met name de ouderenzorg wil doordrukken, lees ik met brekend hart wederom hoe slecht Nederland de toekomst waarborgt. 

Een overvol energienet, een waternet wat af en toe hapert, en absoluut geen visie  noch respect voor de ouderen die keihard hebben gewerkt om het land volgens de toen geldende normen groot hebben gemaakt, alleen maar zeikende  millennials die janken dat de 60-plusser and up hun land heeft verziekt en daarmee hun toekomst. Want foei: jij vervuilende baby-boomer met je welvaartsmaatschappij!

En de overheid doet daar dus nu nog een schepje bovenop en dumpt die sneue dure bejaarde in de schoot van die sacherijnige millennial en zegt: Zorg maar lekker voor je eigen pappie of mammie, maar wij betalen er niet meer voor. Veuls te duur!!

Dat die bejaarde van nu al tientallen jaren goedgelovig premies afgedragen heeft voor zijn door de overheid beloofde welverdiende pensioen, en ouderenzorg, en dus net zo teleurgesteld is als die millennial, daar schrijft bijna niemand over. Monddood gemaakt als te dure bewoners van het kikkerland zit hij/zij mak een uurtje langer in zijn poepluier omdat er niemand is om te verschonen.

Dieptriest word ik ervan.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de buiten Europa geemigreerde gepensioneerde, die geen druk meer legt op het Nederlandse zorgstelsel, wel graag AOW wil ontvangen en door 1000 hoepels moet springen om überhaupt maar een cent te krijgen, mits er geen afspraken gemaakt zijn dat er voor zijn woonland maar beperkte uitkering mogelijk is omdat 1 of andere omhooggevallen buitenlandminister het zo nodig vond AOW geld te verkwanselen. Van alle kanten graait de Nederlandse overheid nog een graantje mee van de soms al jaren in het buitenland wonende Nederlanders die hun klein beetje opgebouwde AOW willen laten uitbetalen. Of hun lijfrentepolis, want ook die wordt nu aangepakt en die meevaller valt nu ook flink tegen.

Dus naast soms dagenlang (Internationaal) reizen omdat consulaten en ambassades massaal gesloten worden om een formulier te regelen of een paspoort te verlengen voor je trotse Nederlandse nationaliteit, moet je van dat lullige beetje geld wat je na verplichte storting op een buitenlandse rekening na aftrek van wisselkosten en overboekingkosten overhoud, nog steeds elk dubbeltje omkeren om lekker te leven terwijl je GEEN druk legt op die structuur in Nederland die zo aan het falen is. En als je dan bedenkt dat menig migrant een oprotpremie krijgt………waarom belonen we dan niet de geëmigreerde dure bejaarde?

In veel landen in de wereld is overheidspensioen een opgebouwd recht, en niet afhankelijk van waar je woont, slecht in Nederland is dat wel het geval, en daar waar je dus als dure bejaarde in Thailand zit te sappelen met die paar grijpstuivers die overblijven naast de Amerikaanse buurman of de Finse buurman die er wel lekker van kan rondkomen denk je dan maar om jezelf te troosten: Ik hoef niet een uurtje langer in mijn poepluier te zitten omdat niemand me kan verschonen………Tenslotte wil je positief blijven want daar is die generatie die we in Nederland nu zo verfoeien goed in, dat leerde je in die tijd namelijk: Niet lullen maar poetsen, en niet zeiken maar doorlopen, gaan met die banaan.

En waarschijnlijk herinnert de poepluier meneer of mevrouw zich dat soort zinnetjes ook nog wel en daarom hoor je weinig uit die hoek. Ow, je hoort het zorgpersoneel klagen dat het zo niet langer kan, en de overkoepelende CEO met zijn dikke bonussalaris dat ze echt met verlies de boeken moeten sluiten dit jaar, en de kinderen die steeds vaker moeten bijspringen. Maar welke echte journalist stapt de geur van vergaand vlees binnen en durft door de schuifdeuren zo’n doorlig-plekken-uitstralende opa of oma eigenlijk te interviewen?

Om eens te praten over vergane dromen, losgelaten hoop, teleurstelling door de overheid, weggegooid geld aan ingelegde premies, over al die fucking teleurstellingen die deze mensen (waaronder ikzelf eigenlijk ook val met mijn geboortejaar)  hebben moeten slikken onder al dat falend lange termijn beleid van de overheid, al die loze beloftes van “een goeie ouwe dag”, want dat leerden we vroeger ook dat we die premies inlegden zodat we een goeie ouwe dag konden hebben, nadat we ons bijna doodgepoetst hadden.

Eerst zien we de pensioengerechtigde leeftijd maar opschuiven en opschuiven, ik ben van 1961 en ik weet nog steeds niet zeker wanneer ik AOW krijg en OF ik het dan  nog wel krijg, maar ik heb wel tientallen jaren AOW premie afgedragen……..waar is mijn geld dan nu?

In veel zogenaamd derde wereldlanden krijg je meer respect naarmate je ouder wordt, oude mensen zijn wijs, oude mensen hebben de fundatie gelegd voor de familie, oude mensen zijn de geschiedenis, maar ja als we zelfs met gemak de geschiedenis herschrijven omdat het ons zo uitkomt, wat hebben oude mensen dan nog voor waarde?

Ooit bedacht ik in een sarcastische bui “Project Avondrood”, waar je als mens zelf het tijdstip van je einde kiest, mits je boven een bepaalde leeftijd bent. Je gaat een dagje naar een soort van Spa zeg maar, lekker verwennen, lekkere geurtjes, een prachtige plek, al je zintuigen nog 1x gebruiken, en dan slapen, en niet meer wakker worden. Nooit meer. Het is een behoorlijk gedetailleerd uitgewerkt plan wat ik toen schreef, gewoon voor de lol op mijn toen nog weblog.

Misschien wil de overheid mijn concept plannen kopen? Dan kan ik zonder AOW-gezeik verder leven en hebben zij een mogelijke oplossing voor de toekomst.

Enne, ik heb ook wel ideeën om het menselijk lichaam op een milieuvriendelijke manier her te gebruiken, om bijvoorbeeld voedseltekort op te lossen, als we toch al mensonterend bezig zijn is die stap niet zo groot meer natuurlijk, en wat niet weet wat niet deert toch? Nederlandse overheid?  (Sarcasme mensen, sarcasme, de waarheid ligt tussen de regels!!)

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!