Dagboek van een zwerfziel

Migranten stromen in een nieuw licht

Iedereen in Europa kent de verhalen en foto’s wel van arme zielige migranten die de grens met de VS oversteken. Op de trein, of gewoon lopend en zwemmend bij de Rio Grande en Texas. Maar als je deze verhalen vanaf deze kant van de aardbol bekijkt en hoort hebben ze toch wel een heel ander tintje. 

Europa denkt dat Mexicanen massaal de grens met de VS oversteken, vandaar al die miljoenen migranten daar. En sommigen beseffen dat dit niet alleen maar Mexicanen kunnen zijn en dat er ook mensen uit Venezuela tussen zitten. Dat zijn de geografisch wat hoger opgeleide mensen die ooit wel eens van de Darien Gap hebben gehoord. Als het namelijk miljoenen Mexicanen waren was dit land allang leeg zeg maar.

Maar wat Europa negeert is dat de miljoenen “vluchtelingen” voor een groot deel bestaan uit illegale migranten, mensen op zoek naar een beter leven, gelukszoekers dus. Die het opgegeven hebben in hun eigen land en die hard gespaard hebben om (soms wel voor de 8ste keer) de VS grens over te steken naar het beloofde land. En dat zijn dus geen Mexicanen, dat zijn mensen vanuit de hele wereld.

En het laatste bericht is dat het momenteel vooral mensen zijn uit China. En met mensen bedoel ik dan: jonge mannen, tussen de 18 en 25 jaar, die eigenlijk in het leger zouden moeten. En het is niet zo dat ze de dienstplicht in China ontvluchten, nee, de gedachte gaat rond dat ze willens en wetens naar de VS trekken, met steun van de Chinese overheid, oftewel: op bevel van de Chinese overheid.

En Amerika weet het, en doet er niks aan, en kan er niets aan doen. Als een illegaal in de VS verblijvende Chinees opgepakt wordt, wordt hij net zo snel weer vrijgelaten omdat China geen illegalen terugneemt, want China erkent niet dat gevluchte Chinezen Chinees zijn. Da’s handig om te weten natuurljk!

Ze reizen via Ecuador, waar Chinezen visum vrij mogen binnenreizen. Vandaar trekt een eindeloze stoet van veelal jonge fitte mannen via de Darien Gap, met speciaal transport, dus niet zoals de gevluchte Venezolanen te voet, nee grote delen van deze reis worden ze met boten vervoerd en met een speciale gids, zo blijkt, richting Panama en beyond.

Ik heb ze niet gezien in Tapachula, de plek waar alle migranten Mexico binnenkomen. Ik zag wel mensen uit Afrika, ook jonge fitte mannen die best wel in het leger kunnen. Of die in ieder geval hun aan mensensmokkelaars uitgegeven centen ook in hun eigen land en achtergebleven gezin hadden kunnen investeren, en dus thuis een redelijk bestaan hadden kunnen opbouwen. Maar ik zag geen mensen uit China. Geen enkele. Dat klopt wel als je leest en hoort dat ze vanuit Panama ook met speciaal transport gaan, en dagelijks via SUV’s bij dat ene makkelijke gat in de grens gedropt worden waarna ze zo onder het prikkeldraad doorkruipen en Texas inlopen.

En iedereen weet het, en iedereen rapporteert het, en niemand doet er iets aan.

Nu gaat de samenzweringstheorie dat dit China’s prachtige en machtige plan is om in de VS voeten aan de grond te krijgen. Al die Chinese mannen zitten daar met 1 doel: spioneren, en op een dag wellicht wel onrust zaaien op een actieve manier om de samenleving bij mijn noorderburen te ontwrichten. Dat doet China al met Fentanyl*, door zoveel drugs de VS in te pompen dat er werkelijk zombies rondlopen in sommige steden, maar nu doet China het blijkbaar ook via de migrantenstroom. Een stroom mensen op zoek naar een ander leven welke  in sommige video’s op Youtube de elegante naam ‘diaspora” heeft gekregen. Klinkt een stuk beter dan “migrantenstroom”, niet dan?

Wel, ik weet niet in hoeverre dit allemaal waar is en eigenlijk boeit het me niet zo, ik zie met lede ogen iedereen maar lekker illegaal een land inlopen terwijl ik me samen met klanten door bergen (financiële)voorwaarden en papierwerk worstel om het legaal te doen. Al die lopers maken me ietwat sacherijnig zeg maar. Zeker na wat ik gezien heb aan de grenzen en gehoord. (lees ook op de website Leaving Holland mijn verhaal over mijn bezoek aan Tapachula, de plek waar alle migranten Mexico binnenkomen )

Want ik zie de schade, ik zie de ontwrichting, ik zie de totale idioterie, de kosten die het met zich meebrengt en ik voorzie enorme wereldwijde problemen, meer nog dan we nu al hebben door deze “diaspora”.

Tot voor kort had ik er een sterke mening over die ik te pas en te onpas overal neerpende tot ik op een dag mijzelf betrapte op totaal gebrek aan energie over dit onderwerp. The world is a f*cked up place. En met die gedachte legde ik mijn pen neer en besloot me er niet eer zo erg in te verdiepen en er niks meer van te vinden.

Wat me wel blijft storen is het totaal verkeerde beeld wat de wereld over gaat over deze migrantenstromen. En dat Europa vooral maar ook landen als de VS totaal voorbijgaan aan de websites die er bestaan met pakket aanbiedingen voor

  • het perfecte “migranten-rugtasje”
  • ziplock-zakjes voor je geld, “per 100 nu voordeliger”
  • de snelste en beste route naar Europa en de VS voor dummy’s
  • ontvang bij aankoop van je migranten pakket als bonus de lijst met “gratis overnachten, gratis eetplekken en medische hulpposten”
  • lopen zonder blaren, bestel hier je wandelschoenen
  • E-boek: overleven aan de grens, tips en truuks voor de beste kansen
  • draadscharen 2 voor de prijs van 1
  • handleiding identiteitspapieren en afkomst vernietiging 2.0

Okay, niet helemaal zo, maar het is er wel, op Telegram, in Whatsapp-groepen, op Facebook pagina’s, kortom overal op het internet, er zijn zelfs TikTok instructiefilmpjes. Je moet even weten waar je moet zoeken, en het kost een lieve duit, maar vluchtelingen hebben blijkbaar zoveel geld te makken!

En dat soort advertenties en campagnes worden blijkbaar niet aangepakt, in plaats daarvan worstelen Westerse landen met protocollen, afspraken,  met opvang-plekken, maakt men dure financiële afspraken met landen over lokale opvang, en bouwt men muren en hekken, rollen duizenden kilometers prikkeldraad uit, en wijst met vingers naar Jan en Alleman die deze stroom vluchtelingen op gang brengt, vliegt men dagelijks hele vliegtuigen vol met illegalen (en een lokale begeleider per illegale) heen en weer over de wereld om ze weer terug te brengen, in totale verachting voor de CO2 uitstoot, maar men pakt niet de bron aan.

Dat baart me zorgen, want dat doet mij vermoeden dat de overheden het wel best vinden. En dat het ze niet meer boeit. Al die krantenberichten, al die onrust, het leidt mooi onze aandacht af van de rest, geen idee wat de rest is, maar er moet wel een rest zijn, dat kan niet anders. Want waarom zou je anders gedogen dat dit probleem bestaat? En waarom roei je het niet uit bij de wortel?

Als ik in mijn tuin onkruid heb en ik maai het af, net als het gras, groeit het keihard weer terug, als ik het onkruid niet met wortel en al verwijder blijft het terugkomen, zeker als het van dat onkruid is met lange uitlopers onder de grond, dan moet ik soms de halve tuin opentrekken om die dingen te verwijderen, maar ik doe het wel! Want ik wil een mooie tuin, met bloemen die ik uit kies, en niet met onkruid wat alles overwoekerd en voor een totaal verwaarloosde aanblik zorgt………ja toch? 

 

Bronnen:

Migratie

China Uncensored

The Joe Rogan experience

CBS News(met confronterende foto’s over hoe het toegaat aan de grens!)

Bloomberg

US Customs & Border Protection (China selecteren in de dropdown menu’s bij de grafieken)

*Fentanyl uit China

Congress file: Fentanyl crisis in the VS

New York Times

YouTube: Zombie cities USA

China wat strategisch land koopt in de VS

YouTube NBC

CNBC Explains

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!