Dagboek van een zwerfziel

Vrijheid blijheid, of toch niet?

In een land als Nederland waarin alles moet kunnen, en we heel veel rechten verworven hebben, in een land waar wettelijk gezien heel veel is toegestaan wordt dagelijks steeds minder getolereerd. Maar waarom is dat eigenlijk? En hoe komt dat?

We hebben heel veel verworven en heel veel is vastgelegd in wetten en verdragen, en toch lijkt er steeds minder mogelijk en voelen meer en meer mensen zich minder vrij dan “vroeger”. En dan mag je voor “vroeger” zelf het tijdperk invullen waar je daarbij aan denkt. Ik denk bij “vroeger” vooral aan de jaren 70 en 80, en misschien zelfs wel, nog dichterbij in tijd, in het pre-pandemie-maatregelen-tijdperk. Want op de 1 of andere manier heb ik het gevoel dat de maatregelen die toen werden opgelegd de huidige sfeer in de maatschappij hebben verscherpt en versneld. Zeker als ik naar het Westen kijk, naar Nederland dus.

Zoals ik wel vaker schrijf: ik kijk vanaf de andere kant van de aarde, en niet alle nieuws komt puur bij mij binnen, veel zal gekleurd zijn, of door de pers zelf, of door de mening van anderen, of door het feit dat ik niet met mijn neus bovenop alle ontwikkelingen zit en ook wel eens wat mis, en daarmee wellicht ook nuancering. En veel van de huidige problematiek, dat was in mindere mate ook al aanwezig in de jaren 80-90 en de eerste jaren van 2000. Omdat het gevoed wordt door “links” en omdat het gevoed wordt door wisseling van de wacht en macht binnen de overheden van onze wereld en zeker ook van Nederland.

Vrijheid van meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting betekent zoveel als dat je mag zeggen wat je wilt, zonder op de persoon te spelen of mensen bewust schade toe te brengen. Dus je mag wel anti-homo zijn, maar niet “Vieze homo” roepen, en dit is een voorbeeld, je kunt er zelf vast wel meer bedenken. Je mag tegen het Koningshuis zijn, maar geen acties ondernemen om de Koning af te zetten. Je hebt het recht om te protesteren maar je moet het wel van te voren aanvragen.

Dus hoever gaat vrijheid van meningsuiting? Dat is de vraag die mensen vaak stellen, op platforms als Quora bijvoorbeeld, waar de discussies dan fel oplopen.
In Nederland lijkt alles te mogen en te kunnen, maar niets is minder waar. Net als in Amerika en een beetje achterlopend op Amerika, worden ook in Nederland veel mensen de mond gesnoerd en voor hen geldt vrijheid van meningsuiting niet.
Zo mag zwarte piet bijvoorbeeld niet meer, een leuke kindertraditie waar niemand ooit problemen mee had, tot iemand opstond en er over ging zeiken. De voorstanders van zwarte piet zijn monddood gemaakt onder het mom van vrije meningsuiting wat alleen gold voor de anti zwarte pieters zeg maar, die hebben zo lang doorgedramd, dat het kinderfeest bijna oorlog werd en nooit meer hetzelfde zal zijn.

Maar ook binnen de LHBTQIA+ gemeenschap is het niet anders, een afkorting die voor gender-identiteit staat en waar elk jaar meer letters aan toegevoegd lijken te worden. Blijkbaar is het lastig je onder de “+” te scharen en moet je persé een eigen letter toevoegen. Als we lang genoeg doorgaan met onderscheiden en afsplitsen hebben we straks gewoon weer het hele alfabet en wellicht is ook deze Babylonische spraakverwarring dan eindelijk achter de rug.
Want spraakverwarring is het, als jij als “gewone” mens, niet mag discrimineren en alles maar moet kunnen op gebied van gender, waarom mag de “gewone” mens dan niet ook in dat rijtje? Waarom wordt er dan gediscrimineerd?
En waarom krijg ik, een gewone vrouw die haar mening geeft, door dit zomaar te schrijven nu ongetwijfeld een bende commentaar uit de linkse hoek?

We hebben roze zaterdag, paarse vrijdag, gay pride, regenboogvlaggen, gender-neutraal speelgoed en ga zo maar door, en als een jongetje met auto’s speelt is hij fout, en als een meisje met poppen speelt zit ze in een rollenpatroon, en alle vrouwen willen gelijk behandelt worden maar vooral voor de witte boorden functies want de vrouwelijke stratenmaker is ver te zoeken. Laat staan dat een queer straattegels gaat leggen. Millennials of Echo Boomers zoals ze ook wel genoemd worden, waaronder dit heel gender gedoe vooral leeft zijn simpelweg te lui en te entitled (het gevoel dat ze overal recht op hebben zonder zich er voor in te spannen) om überhaupt een baan buiten de high tech, influencer, en witte boorden te accepteren.

Maar foei jij traditionele denker! Foei jij dat je ons niet accepteert, jij bent zo fout……..oh, is dat zo?? Maar jij nu ook, denk ik dan, want jij accepteert mij ook niet en respecteert mij nog minder, want vrijheid van meningsuiting betekent dat ook ik er wat van mag vinden en me mag uitspreken, ook al is dat tegen jou.
Kijk ik kan het niet helpen dat je zo ellendig in je vel zit dat je je overal door gekwetst voelt. Koop een helm en leer fietsen gast!

Reizen en grenzen

Het lijkt wel alsof iedereen zo maar overal de grenzen overloopt en recht heeft op alles wat dat land te bieden heeft.
Illegale immigratie is een ding in 2023 er is zelfs nu in de VK een ministerspost voor.

Dus is emigratie makkelijk, ja toch? Je gaat gewoon tegen de stroom in lopen!
Niets is minder waar, want de grenzen gaan steeds meer dicht voor de echte migranten, mensen die wel aan de voorwaarden voldoen en zich aan de regels houden.

Trouwens de tendens die vanuit de linkse hoek komt dat elke migrant een zielig hoopje mens is wat uit een ellendige situatie komt is één van de grootste leugen die er rondgaat op deze aarde.

Wat jij ziet in Ter Apel, zijn grotendeels profiteurs, mensen die op geld uit zijn en allemaal dokter en advocaat willen worden zonder opleidingen en onrealistische dromen hebben. Sterker nog, mijn wappie brein, vermoedt dat er iemand is die deze vluchtelingen stromen regisseert, ze hebben namelijk bijna allemaal dezelfde uitrusting, en veel te weinig spullen bij zich.
Kijk maar eens naar oorlogsbeelden, hoeveel spullen mensen mee willen nemen die vluchten naar hun nieuwe maybe woonplek. Arme mensen die in de knel zitten willen niet op reis met alleen een rugtasje met een schone onderbroek, die willen heel veel meenemen, foto’s, diploma’s, herinneringen, van alles.
Mensen die stiekem willen en geheimzinnig doen, en illegaal, die gooien alles wat hun identiteit kan verraden weg, zodat ze kunnen wisselen van identiteit en van land van herkomst. Kijk maar eens langs de grond bij de grens met de VS, het ligt vol identiteitskaarten, foto’s, verblijfsvergunningen en zelfs geld, alles om de herkomst te verbloemen.

Ik was ooit in een grensgebied, in Mexico en ik heb dingen gezien dat ik denk: ben ik nu de enigste die dit ziet en begrijpt?

vast niet, dus waarom gebeurt het dan? Welke dubbele agenda zit daar achter?

Maar goed, door al die mensen, sneeuwt de echte vluchteling, die we vroeger asielzoeker noemden, die sneeuwt onder. En verzuipt in de rijen mensen en misschien zelfs wel echt op zee, omdat hun bootje zinkt.
De rest? De schreeuwers en die jonge mannen…….allemaal gelukszoekers.

En dankzij hun is de hele wereld van migratie en immigratie verkloot, ontwricht, en wordt het voor “normale” mensen die wel aan de regels willen voldoen bijna onmogelijk om nog internationaal te verhuizen, omdat er steeds minder visums zijn, steeds hogere voorwaarden gesteld worden en steeds moeilijker gedaan wordt aan de grens.

Maar ook om grip te houden op de stromen mensen wordt reizen steeds ingewikkelder en minder vrij. Moet je na 9/11 allemaal je zweetsokken tonen op de luchthavens, terwijl je schoenen door de scan gaan, ook de digitalisering van het hele immigratieproces maakt reizen bijna onprettig, overal word je geprofileerd, overal worden je biometrische gegevens in een systeem gezet, en overal gelden uitzonderingen, nieuwe regels, E-gates en beperkingen.

Daar waar je vroeger gewoon lekker op vakantie ging, lijkt het nu wel een veldslag die je moet winnen, een recht wat je moet verwerven door meer en meer geld over de tafel te schuiven: voor een online visum, voor de toelatingseisen, voor een betere stoel in het vliegtuig, voor het milieu, voor de terminal (terminal belasting), om het land weer uit te mogen (exit tax).
En dan mag je zo min mogelijk, je mag maar een x-tijd blijven, je mag maar x kilo bagage mee, if any, en je krijgt amper nog fatsoenlijk te eten en te drinken in vliegtuigen tenzij je upgrade naar een hogere klassen.

Geld en banken

Oh, de zalige wereld van corruptie. Zo bang dat je belasting ontduikt, crimineel bent of iets met je geld doet wat de overheid niet zint omdat ze er nog geen wetje voor bedeacht hebben! Ga maar eens emigreren buiten Europa, je haren rijzen te bergen. Je bankrekening wordt duurder, zo niet opgeheven, alle banken buiten Europa zijn risico banken en dus ook alle transacties. Geld overmaken is zo beperkt dat je je afvraagt of het jouw geld nog wel is. En eigenlijk is het dat ook niet meer, het moment dat je binnen Europa en zeker binnen Nederland een rekening opent is jouw geld van de bank en daarmee van de ECB, en zij hebben het recht uitbetaling te weigeren, dat staat in je contract, in de piepkleine lettertjes onder de kleine lettertjes.

Geldstromen zijn machtsmiddelen aan het worden om mensen in te perken, om mensen bewust te maken van hun gedrag en om mensen een schuldgevoel aan te praten. bewijs maar dat je geen crimineel bent, dat je eerlijk bent, dat je niet fraudeert, of dat je niet buiten de lijntjes kleurt.

En de bank? Die leeft er heerlijk op los van jouw centen met foute beleggingen en foute investeerders en manipuleert niet alleen de aandelenmarkt maar ook de overheden: als jij dat doet, doen wij dit niet meer en heb jij een probleem, dat is de sfeer aan de onderhandelingstafels in de financiële sector.

Heb ik er bewijzen voor?

Nou ik zou zeggen: doe je huiswerk en google eens wat termen die ik hier gooi, vooral op YouTube, waar mensen het uitleggen met schema’s en documenten en vanuit ervaringen uit het verleden. Snuffel eens rond op immigratie-websites vooral die van de EU en kijk eens naar de ontwikkelingen van de inreis-documenten en straks de uitreis documenten voor EU burgers en gasten.

Genoeg videos op YouTube van body-cams van grenswachters in Texas die pasjes en geld oprapen en in evidence zakken stoppen. En die laten zien hoe het in het echt gaat, en je maakt mij niet wijs dat de bodem ban de Middellandse zee inmiddels ook een waar paradijs is voor mensen die handelen in valse ID bewijzen en vreemd geld.

Lees maar eens je contract met de bank van A tot Z en de bijlagen. En kijk maar eens naar hoe de bank verandert is over de jaren. Daar waar je vroeger een gewaardeerde klant was ben je nu eerst een potentiële crimineel, dat merk je niet want de balie verdwijnt meer en meer, maar het algoritme op de achtergrond wat al die geldstromen in de gaten houdt is wel zo ingesteld. Lees maar eens hoe banken de toekomst zien van jouw geld en wat zij doen onder het mom van “veilig bankieren” al dan niet opgelegd vanuit de ECB of de lokale overheid.

Ook jij mist nuances

Schreef ik in het begin van mijn artikel al dat ik wellicht wat nuances mis hier en daar en dat nieuws wellicht gekleurd bij mij binnenkomt soms, jij die er met je neus bovenop ziet, mist ook nuances, want het gaat zo geleidelijk en soms zo buiten het nieuws om, dat je er amper weet van hebt. Omdat je denkt dat het zo hoort, omdat het past in de lijn der gebeurtenissen of omdat het gebracht wordt onder het mom van iets wat jou zeer ter harte gaat: je gezondheid of je veiligheid.

Als je dan van veraf kijkt zie je het veel scherper omdat je niet in die maalstroom, in die brij van nieuwsberichten zit die in Nederland over je uitgestort worden. En omdat je ook andere kranten leest, en onder andere regeringen leeft, zodat je ziet dat het ook anders kan. Niet foutloos, dat niet, niet persé beter, ook dat niet, maar wel anders. En anders is niet altijd fout, anders is……nu ja, net als die LHBTQIA+ gemeenschap, gewoon anders, het zou alleen fijn zijn als de overheid ook eens zo open en transparant was en zo hard zou schreeuwen over wie ze zijn en wat ze allemaal bekokstoven terwijl ze geheel CO2 neutraal van Brussel naar Straatsburg verhuizen elke 6 maanden.

Eén ding is zeker opdringen doen ze het wel, daarin zit wel een overeenkomst, alleen gaat het wat geleidelijker en niet zo luid dus.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!