kokosnoot met rietje op bamboe tafeltje op het strand in de avondzon
Dagboek van een zwerfziel

Hoe verdien ik mijn geld?

De meest gestelde vraag die ik krijg is wel: hoe verdien jij je geld Jeanette? Waar leef jij van? En ik heb elke keer hetzelfde antwoord: Ik verdien mijn geld online. En hoewel inmiddels mijn grootste inkomen passief is, werk ik nog steeds. 

Als je naar mijn leven kijkt denk je dat het 1 grote vakantie is, maar niets is minder waar. Want alleen de zon gaat voor neits op en hotels en benzine kosten nu eenmaal geld. Dus ik moet wel een inkomstenbron hebben. En aangezien ik niet zo’n handige harrie ben met beleggen en bitcoin en dat soort zaken heb ik dus gewoon een baan.

Mijn kosten van levensonderhoud zijn niet zo hoog als je zou denken, op mijn andere website genaamd Leaving Holland, kun je daarover lezen. (bekijk de artikelen die daarover gaan door hier te klikken. Het opent in een nieuw tabblad dus je kunt hier rustig verder lezen)

Al vroeg in mijn nieuwe leven leerde ik dat ik niet op 1 paard moest wedden als het om inkomsten gaat. Ik heb meerdere inkomstenbronnen. Als je niet een echt beroep hebt en je moet helemaal overnieuw beginnen dan ben je kwetsbaar, dus meerdere bronnen van inkomsten is dan verstandig, en je kunt gelijk kijken welke inkomstenbron het beste bij jou past of het meeste geld oplevert.

Het opnieuw beginnen deed ik met de droom om geld te verdienen via YouTube, ik had 101 videos gezien van Amerikanen in de de Filipijnen die succesvol leken met YouTube. Later, toen ik ze ontmoette bleek dat minder succesvol te zijn dan ze deden geloven, en dat is ook mijn ervaring. Zelfs als je “viraal” gaat kan dat maar voor 1 moment zijn en dan kakt je kanaal weer in. Mijn kanaal heeft het nooit gered. Ik heb helemaal geen rekening gehouden met het cultuurverschil tussen Amerikanen en Nederlanders en al helemaal niet met het feit dat ik vrouw ben en niemand op een vrouw in de Filipijnen zat te wachten. Mannen willen van mannen horen en Amerikanen willen van Amerikaanse mannen horen, want die praten over de dames, relaties, de liefde en over dat succes op YouTube dus. Flop, echt, meer dan zakgeld verdiende ik er niet mee, wat ik ook probeerde. Lang voordat YouTube begon met shorts deed ik al “One-Minute-Videos, maar niemand was geïnteresseerd in wat ik deed of liet zien.

Daar sta je dan met je nieuwe plannen. Ik had wel inkomsten hoor, ik deed van alles, webdesign, social media management, dat soort dingen, maar ik vond er geen reet aan. Ik zat meer te zoeken naar banen dan dat ik echt werkte en geld verdiende.

Op een dag nam ik een dapper besluit en maakte mijn website Leaving Holland die eerst in het Engels was in het Nederlands. Ik delete de hele zooi en begon overnieuw. Risky business in website land. Daarbij het stof over mijn vertrek uit Nederland was gaan liggen, ik had een schone lei, en ik kon weer publiek nadat ik ondergedoken was geweest. (lees alles over  Vluchten voor schulden op Leaving Holland). Dat scheelde ook, ik kon een gezicht bij de naam doen, ik kon sowieso de naam weer doen, weg met het pseudoniem, en ik kon mijn draai eindelijk vinden op het internet.

Ik ben nogal van de authenticiteit, en al dat geheimzinnige gedoe vlak onder de radar was niet echt mijn ding.

Dat omzetten van de website is mijn goudmijn geweest. Ik was de eerste Emigratie Coach, ik kon mijn opleidingen uit Nederland nu professioneel inzetten en dat werkte. Ik schreef boeken, ik begon met het boek over het afronden van Nederland, ik ontwierp het Emigratie profiel en de zaak begon te lopen. Ik gaf mensen de mogelijkheid om te praten met iemand die ervaring had met emigratie en wonen in het buitenland, en die niet emotioneel betrokken was bij hun plannen, dus ze vonden onpartijdig niet emotioneel gekleurd advies. En dat sloeg aan.

Dat sloeg zo erg aan dat ik inmiddels 101 keer nageaapt ben en het best lastig is om de concurrentie voor te blijven zeg maar.

Gelukkig ook hier weer: niet alle inkomsten uit 1 bron, maar het is wel de hoofdmoot. En de boeken, inmiddels zijn het er tientallen aangevuld met informatiebladen en handleidingen, gaan als hete broodjes over de toonbank. Passief inkomen, behalve een paar keer per jaar als ik alles naloop of alle linkjes nog werken en de informatie niet veroudert is, zowel website als boeken.

Mijn levensstijl is gelukkig niet zo duur, ik zit niet voor niets in landen waar het dagelijks leven goedkoper is dan in Nederland. Hoewel ik wel moet zeggen dat Mexico qua prijzen een beetje tegenvalt. De Filipijnen was een stuk goedkoper. Maar, ik kan nog steeds rondkomen van een jaarinkomen van 9500 euro en de rest van mijn inkomen spaar ik voor mijn eventuele pensioen. Want ook  AOW in dit land valt tegen, als ik dat laat uitbetalen, iets met de wet beperking export uitkeringen. (lees ook: Wat gebeurt er met je pensioen als je emigreert)

Ik werk dus als schrijver en Emigratie Coach, ik doe spreekbeurten en Q&A sessies voor bedrijven en scholen, ik ontmoet mensen live in Mexico voor een start-up gesprek, ik heb inkomsten uit advertenties. Voorheen verkocht ik ook foto’s online, adviseerde ik ondernemers en deed ik social media management en bouwde One Page profiel-websites. En ik had een tweetal columns. Maar met dat alles ben ik gestopt. Geen zin meer in.

Kijk, ik ben inmiddels de 60 gepasseerd, ik ben bijna 10 jaar onderweg zeg maar, en ik ben soms zo moe van het internet dat ik eigenlijk wel blij ben met dat passieve inkomen. Ik doe de klantgesprekken nog steeds met veel plezier net als de andere werkzaamheden, en ik ben blij dat ik in een (financiële) positie ben dat ik wat kritisch kan zijn over wat ik wel en niet meer oppak aan werk.

En zo verdien ik online geld.

Wil jij dat ook? Online geld gaan verdienen? Ik heb de beste manieren op een rijtje gezet, 40 stuks en een bonus…….dus 41 in totaal.

Wie weet zit er wel iets leuks bij voor jou, als bijverdienste of als hoofdinkomen, net hoe toegewijd je aan de slag gaat en hoeveel tijd je wilt investeren om succesvol te zijn.

Je koop het boek via de Emigratie Winkel, op de website Leaving Holland.

oranje voorkant e-boek online geld verdienen met koop nu knop

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!