Dagboek van een zwerfziel

Ik wil soeverein zijn

Ik las een artikel in de krant wat me prikkelde om dit blog te schrijven. Steeds meer mensen verklaren zich in Nederland soeverein. Ze koppelen zich los van de overheid, en ontkennen de grondwet en willen geen belastingen meer betalen. 

Tja, wie wil dat nu niet, meer geld in je beurs. Want ik denk dat maar weinig mensen dit echt uit overtuiging doen. Anyway, de rechtbank kan het allemaal niet meer aan, ergens staan wel 19 verhuisdozen met brieven van mensen die claimen nu soeverein te zijn. En die komen allemaal in de problemen blijkbaar omdat ze stoppen met betalen van wettelijk verplichte aanslagen.

Voor ik dan zo’n artikel als dit  in elkaar flans, laat ik eerst altijd even mijn fantasie de vrije loop:

Willekeurige Nederlander aan het einde van zijn maand: “Alweer geld te kort deze maand, en moet je kijken: 40 uur gewerkt en er blijft onder de streep niks over om iets leuks te doen! ”
Google Google…….Eureka! “Dat is het ik word soeverein”
Maandag op de werkplek: “Dag jullie bij Human recourses, ik wil dat jullie stoppen met alle inhoudingen op mijn salaris want ik ben nu soeverein. Dus bruto is voortaan netto voor mij capisce?”

En dan de gevolgen, want volgens mij is het technisch bijna onmogelijk om dat te regelen voor een werkgever in het dichtgetimmerde Nederland. Tenzij er een andere wet of verdrag van toepassing is zoals een belastingverdrag, of de wet persoonsregistratie, want hoe doe je dat dan als je je soeverein maakt, schrijf je je dan ook uit het BRP?

Wat houdt het in Soeverein worden en hoe doe je het?

Soevereiniteit betekent zoveel als de vrijheid om onafhankelijke macht uit te oefenen zonder verantwoording af te leggen. En laat het nu daar vreselijk botsen met de Nederlandse samenleving die overal verantwoording voor vraagt. Soevereine mensen willen zich niet laten beperken of sturen door andere machten want zij zijn de enige macht die telt.

Als ik verder google kom ik de soevereine mens beweging tegen, op mensenrechten punt org.

Ik quote:

Mensen die het geloof in externe autoriteit hebben losgelaten en beseffen dat er alleen maar interne autoriteit kan zijn en dat zij dus verantwoordelijk zijn voor hun eigen leven worden ook wel soevereine mensen genoemd.

Mensen die heerser zijn over zichzelf, ook wel zelfeigenaarsschap genoemd.

Gaandeweg het onderzoekje leer ik ook dingen, die wellicht handig zijn voor mijn klanten die willen verdwijnen uit het systeem, want dat zijn ook mensen die soeverein willen zijn  (ik voorzie een paar werkuren om een boek aan te passen!) bijvoorbeeld geheimcode 7 zoals het vinkje, wat vroeger bestond in je DigiD en nu weggehaald is door de overheid om je persoonsgegevens geheim te houden voor derden, nu heet. Maar wat ik dan niet terugvind bij die soevereine mensen handleiding is de opmerking dat de overheid dit mag weigeren. Duzzz……..en daar schrijf ik wel over in  mijn handboek (duzzz….werkuren weer schrapt) en als je dat geregeld hebt, dan plaats je een artikel in de krant waarbij je je naam terug claimt dan mag Nederland daar de wettelijke termijn van 6 weken zijn plas over doen.
En dan schrijf je een brief aan de koning met de mededeling dat je je losmaakt uit het systeem. Da’s raar, want de koning heeft in Nederland volgens mij een ceremoniële rol, en je zou dat dus naar de minister president moeten doen die gaat immers over de wetten en de Belastingdienst, dan misschien uit beleefdheid in CC naar de koning?).

Anyway, en dan kun je stoppen met belasting betalen en dan begint het gedonder.

Wat me opvalt is dat de organisatie die Nederlanders helpt soeverein te worden niet meer te vinden is onder hun domein-naam, die is offline en de gedachten aan samenzwering en complotten ploppen op in mijn hoofd. Want een overheid wil natuurlijk helemaal niet dat duizenden mensen jaarlijks stoppen met belasting betalen en nog meer druk op het rechtssysteem leggen met allerlei dwarsliggerij.
Want voor de meeste ontheffingen en ontduikingen moet je naar de rechter. Oh, my, en nu schrijf ik er over en ik heb een boek wat je helpt om te verdwijnen uit het systeem………ik voel glad ijs.

Als ik mijn hersenpan weer uit de paniek modus haal van boze minister presidenten en koningen die brullen” Haar hoofd eraf!” besluit ik dit artikel de tag:  “wappiepraat”  mee te geven, dat pleit dan wellicht voor mijn geestesgesteldheid en motivatie. (Pakken jullie een korrel zout?)

Het kan volgens mij eenvoudiger en eerlijker dat soeverein worden

Terug naar het onderwerp,
ik denk dat er eenvoudigere manieren zijn om soevereiniteit te verkrijgen. Want vanaf mijn deel van de wereld ziet het er toch naar uit dat de mensen die dit afroepen over zichzelf het soort mensen zijn die willen dwarsliggen in een welvaartsstaat.
Dus wel de lusten en niet de lasten, zoiets.
En ik denk dan: doe het dan goed, pak dan echt de regie over je eigen leven terug en vertrek uit het over beregelde Europa.

Da’s eerlijker voor iedereen en je laat echt die Staat waar je je zo tegen afzet achter je. Maar blijven leunen in de consumptiemaatschappij en alleen maar buiten de lijntjes willen kleuren binnen ene rechtstaat die je eigenlijk verfoeit, dat vind ik redelijk egoïstisch en ook vreselijk laf en lui.

Ik vertrok in 2015, ik verdween totaal uit het systeem, inclusief die code 7 en de rest ging vanzelf toen ik me uitschreef uit het BRP, nadat ik mijzelf ook compleet verwijdert had van het internet. Want ook dat hoort bij soevereiniteit denk ik, dat je niet meer in welk systeem dan ook zit, want anders dien je Google en de AI, waarom zou je dat willen?

Ik ben dus redelijk soeverein, ik hou me aan de regels van het land waar ik ben en waar ik niet omheen kan en verder leef ik mijn eigen leven en die ik waar ik zin in heb. En ik betaal minimaal aan de overheid anders dan de BTW op de producten die ik afneem en de verplichte registratie van de motor en mijn rijbewijs.

Ik mag niet politiek actief zijn, ik ben baas in eigen huis, buik, en wereld. Zo dat is pas fijn….Dus hoe soeverein wil je het hebben?

Wil jij uit het systeem ontsnappen? En verdwijnen in een digitale wereld? Koop dan via mijn andere website het onderstaande boek! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry!!